De seneste år har jeg igen fundet guitar og notesblok frem og skrevet en række ny sange. Flest på dansk og engelsk, men også enkelte på fransk og Swahili.

Nu skal de spilles! Sig til, hvis du har brug for melodiøse sange med dybde, overblik, samfundskritik og humor.  Til festen, kulturhuset, biblioteket, caféen, værthuset, festivalen, klubben, julehyggen og kirken. You name it!

Jeg kombinerer gerne med kendte sange, så publikum også kan synge med.

Lyt til et par demoversioner her, og se beskrivelser af flere sange nederst.

Hvergang du vælger. En sang om konsekvens. Melodien er en engelsk folkesang også brugt af Peter, Paul and Mary.

Husk at leve. Det er svært at miste dem, man holder allermest af.

Barn Jesus i en krybbe lå. Ny melodi til H.C. Andersens tekst.

Ramt i hjertet. Den forunderlige kærlighed.

Somewhere between darkness and light. Når kærligheden er på kollisionskurs.

The lady sings. Om Billie Holiday og hendes opgør mod lynchinger og forfølgelse af afroamerikanerne i USA

Hjerter til jul. En af mine mange julesange.

Simpel sang. Om sproget, og hvad vi bruger det til. Opdateret version af en af mine sange fra 80’erne.

Opsang. Om fællesskab, de 17 Verdensmål og vores ansvar for at løse klimakrisen. En af mine mange politiske sange.

Mange sange er endnu ikke indspillet, på dansk bl.a.: Et øjeblik er solen rød (om at blive ældre), Nøgen i regnen (om de nære venskaber), Tag dig tid (om rotteræset), Mit Danmark? (hvor blev hjælpsomheden og gæstfriheden af?), Safari, Safari (om at blive rigere af at rejse), Trylleslaget (om forårets komme)

På engelsk bl.a.: We want freedom (den evige kamp), Tell me why (vi ved, hvad vi burde gøre, men gør det ikke), Beautiful Budapest (om skønheden i Ungarns hovedstad), When we were young (en tur down memory lane til tiden før computere), Everything you can imagine is real (hyldest til Pablo Picasso) Trying to find my way home (en rejse i Kaukasus – og i tiden)

Jeg har sat ny musik til en række H.C. Andersen tekster. Udover Barn Jesus i en krybbe lå er det Hist hvor vejen slår en bugt, Konen med æggene, En digters sidste sang og Danse, danse dukke min.

Maries jul og Wishing er egne helt nye julesange. Nye melodier til Et barn er født i Betlehem, Santa Lucia, Dejlig er den himmel blå, Peters jul og Det kimer nu til julefest.

Nakupenda Tanzania, en hyldest til det østafrikanske land på swahili, og Au clair de la lune (Pjerrot sagde til månen) med ny melodi.

For børn: Tre giraffer på vej til frisør, Ved bjerget Kilimanjaros fod, En sulten journalist og Lille Peder Edderkop i nyt uptempo arrangement

Så der er frit valg!

Et udpluk af sange af Jan Kjær Andersen 2016-19

Foto: Kjersti Hjelmen